۱۳۸۷ آذر ۱۲, سه‌شنبه

خط فقر در جامعه کارگری ایران بیش از ۶۵۰ هزار تومان است

کارگران سراسر کشور یک سوم دستمزد واقعی را در یافت می‏کنند
یک فعال کارگری با اشاره به سیاست اجرای طرح تحول اقتصادی و تاثیرآن بر حذف حداقل دستمزد کارگران اظهارداشت: سیاست حذف حداقل دستمزد کارگران در سال آینده بیانگر نوعی نابسامانی در امور اقتصادی کشور است و دولت نباید در امور اقتصادی دخالت کند.
وی با اشاره به ناپایداری تامین هزینه‏های زندگی جامعه کارگری گفت:در حال حاضر نوسانات شرایط سیاسی کشور فراز و نشیب‏های بسیاری را در تامین هزینه‏های زندگی جامعه کارگری ایران به دنبال داشته است.
حمید حاج اسماعیلی با بیان این مطلب که اجرای سیاست طرح تحول اقتصادی مورد توافق نمایندگان بانک مرکزی، اقتصاد دانان و ارگان‏های رسمی کشور نیست، خاطرنشان ساخت: سیاست اجرای تحول اقتصادی در شرایطی مطرح شد که مبانی عملی آن در جامعه فراهم نشده است، لذا نمی‏توان بدون اقدامات کارشناسی سرمایه‏های ملی کشور را به روش مستقیم به مردم پرداخت کرد.
این فعال کارگری در بخش دیگری از سخنان خود حذف حداقل دستمزد کارگران را موجب بروز نابسامانی در اقتصاد ایران اعلام کرد و گفت: در حال حاضر کارگران سراسر کشور یک سوم حداقل دستمزد را در کشور دریافت می‏کنند، ضمن آن که خط فقر در جامعه کارگری ایران بیش از ۶۵۰ هزار تومان برآورد شده است .
وی تصریح کرد: دستمزد کارگران در چانه زنی‏های صنفی بین کارگر و کارفرما حاصل می‏شود و تعیین دستمزد کارگران معلول تصمیمات دولت نیست، بنابراین ساختار تعیین دستمزد در جامعه کارگری ایران باید مورد بازنگری جدی قرار گیرد.
حاج اسماعیلی خاطر نشان ساخت: در کشورهای توسعه یافته دستمزد کارگران بر اساس عرضه و تقاضا، میزان بهره وری و هزینه‏های تمام شده کالا تعیین می‏شود. در جامعه ایران تعیین حداقل دستمزد به روش کاملا دولتی اعمال می‏شود.
وی افزایش میزان نقدینگی، تورم و گرانی را متاثر از وابستگی اقتصاد ایران به دولت اعلام کرد و افزود: علیرغم ابلاغیه اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت عرصه را برای بخش خصوصی تنگ کرده است. تا زمانی که سیاست‏های فوق از نظر ساختاری اصلاح نشود شاهد افزایش نرخ تورم و نقدینگی در کشور خواهیم بود.



هیچ نظری موجود نیست: